To the content

Over VuurVink IT.

VuurVink IT is het Internet Technologie bedrijf van Mike Vervuren en is gestart in de zomer van 2011. VuurVink IT ontwikkelt software en geeft advies over software en hardware.

Mike heeft al bijna 15 jaar ervaring als webmaster, programmeur en systeembeheerder. Hij heeft een aantal basisregels opgesteld waar goede software aan moet voldoen. Voor alle VuurVink projecten gelden voor de software daarom altijd onderstaande richtlijnen.

Schaalbaar
Software voor 10 gebruikers of voor 1 miljoen? Op 1 server gehost of in de cloud? Met een goede architectuur ben je direct klaar voor alles. VuurVink IT heeft de kennis van en ervaring met schaalbare oplossingen.
Beheersbaar
Software is nooit af. Er zijn altijd aanpassingen of uitbreidingen nodig. De software moet daarom beheersbaar blijven voor verschillende programmeurs en daarom is duidelijkheid en een gedegen documentatie noodzakelijk.
Eenvoudig
De gebruikersinterface moet eenduidig zijn en eenvoudig te bedienen zijn.
Snel
Niets is zo vervelend als moeten wachten op de computer of website! Snelheid is dus noodzaak, ook als er veel gegevens verwerkt moeten worden.

Specialiteiten

  • Web-development: PHP5, MySQL, Apache, Linux, Javascript, CSS, (X)HTML, Perl
  • Linux/Unix shell scripting: Perl, sed, awk, (ba)sh
  • Systeem, netwerk en software architectuur